×

CGT València posa en marxa una campanya per a denunciar els abusos en els festivals de música

CGT València posa en marxa una campanya per a denunciar els abusos en els festivals de música

La Confederació General del Treball (CGT) de València ha posat en marxa una campanya per a denunciar davant Inspecció de Treball els abusos laborals en els festivals de música.

CGT València ha iniciat una campanya per denunciar els abusos laborals en els festivals de música. Tal com indiquen en el comunicat CGT afirma que darrere d’aquests festivals “n’hi ha molts i moltes treballadores invisibles treballant, en molts casos, amb jornades maratonianes i sous ínfims, en els quals preval la productivitat abans que els drets laborals”.

La campanya dirigida a músics, tècnics de so, muntadors d’escenaris, personal en les barres o de neteja anima a denunciar de manera anònima les condicions laborals mitjançant una enquesta que pot descarregar-se des de la web de CGT València (cgtvalencia.org) i remetre per correu electrònic (festivalesyderechos@cgtvalencia.net) perquè des del sindicat interposen la denúncia davant Inspecció de Treball.

CGT explica que darrere dels festivals de música que es multipliquen en aquestes dates per tot l’estat “ja no hi ha xicotetes productores de música sinó grans fons d’inversió que fan el seu agost, mai més ben dit, a costa d’explotar als treballadors i treballadores”. L’organització anarcosindicalista denúncia que aquests macroesdeveniments musicals “s’han convertit en grans aparadors del sistema: façanes de diversió i cultura que oculten la precarietat, l’explotació i el lucre empresarial, quan no disfressen de voluntariat o experiència treballs fets principalment per joves, amb les mateixes funcions i responsabilitats que el personal contractat”.

“El treball sempre ha de ser remunerat i reconegut” rematen des de CGT exigint “contractació per a tots els treballadors evitant la precarietat i el treball no declarat, salaris dignes concordes a la llei i al treball realitzat, condicions de treball segures complint amb les mesures de seguretat i higiene necessàries i dret a la representació sindical”.

CGT València pone en marcha una campaña para denunciar los abusos en los festivales de música

a Confederación General del Trabajo (CGT) de València ha puesto en marcha una campaña para denunciar ante Inspección de Trabajo los abusos laborales en los festivales de música.

CGT València ha iniciado una campaña para denunciar los abusos laborales en los festivales de música. Tal y como indican en el comunicado CGT afirma que detrás de estos festivales “hay muchos y muchas trabajadoras invisibles trabajando, en muchos casos, con jornadas maratonianas y sueldos ínfimos, en los que prima la productividad antes que los derechos laborales”.

La campaña dirigida a músicos, técnicos de sonido, montadores de escenarios, personal en las barras o de limpieza anima a denunciar de forma anónima las condiciones laborales mediante una encuesta que puede descargarse desde la web de CGT València (cgtvalencia.org) y remitir por correo electrónico (festivalesyderechos@cgtvalencia.net) para que desde el sindicato interpongan la denuncia ante Inspección de Trabajo.

CGT explica que detrás de los festivales de música que se multiplican en estas fechas por todo el estado “ya no hay pequeñas productoras de música sino grandes fondos de inversión que hacen su agosto, nunca mejor dicho, a costa de explotar a los trabajadores y trabajadoras”. La organización anarcosindicalista denuncia que estos macroeventos musicales “se han convertido en grandes escaparates del sistema: fachadas de diversión y cultura que ocultan la precariedad, la explotación y el lucro empresarial, cuando no disfrazan de voluntariado o experiencia trabajos realizados principalmente por jóvenes, con las mismas funciones y responsabilidades que el personal contratado”.

“El trabajo siempre ha de ser remunerado y reconocido” rematan desde CGT exigiendo “contratación para todos los trabajadores evitando la precariedad y el trabajo no declarado, salarios dignos acordes a la ley y al trabajo realizado, condiciones de trabajo seguras cumpliendo con las medidas de seguridad e higiene necesarias y derecho a la representación sindical”.

Comparteix

Puede que te hayas perdido