×

[Fotos] Agustín Díez mostra en la primera xerrada de les Jornades Llibertàries que les migracions formen part de l’ADN de la humanitat

[Fotos] Agustín Díez mostra en la primera xerrada de les Jornades Llibertàries que les migracions formen part de l’ADN de la humanitat

La primera de les taules de la XX edició de les jornades que amb el lema “I els pobles es mouen. Fent cultura, sumant veus” es desenvolupen aquesta setmana, ha tractat al voltant dels moviments migratoris en la història de la humanitat.

De la mà del professor de Geografia i Història universal de la UV Agustín Díez, el tema, que s’ha anat estructurant amb les preguntes plantejades per Emilia Moreno, s’ha fet palès davant el públic el fet que els éssers humans són migrants per naturalesa i per necessitat.

Prèvia visita guiada de l’exposició d’Obrim Fronteres en el hall de l’Octubre, la xerrada de hui dimarts 11 tractarà sobre: “La globalització capitalista com a causa de més desigualtats, control i repressió”. Així, Thais Bonilla (Membre de Novact-Instituto Internacional por la Acción No Violenta- i Defender a quien Defiende) i Fernando Ntutumu-Sanchis (Grau en Ciències Polítiques, investigador associat al projecte Migraciones) ens explicaran com el capitalisme exacerbat i sense límits i com el neoliberalisme amaguen el seua vertader rostre: llibertat per als rics, explotació per a la majoria. Front a eixa veritat, la solidaritat i l’internacionalisme dels pobles són perillosos enemics. Moderarà la taula Marc Cabanilles (Plataforma Valenciana de Solidaritat amb el Poble Sahrauí).

Al dia següent, s’analitzarà com les “Fronteres imposades, solidaritats necessàries” vehiculen l’acció de persones, col·lectius, organitzacions que tenen per ideari combatre les injustícies. Hi participaran Enric Tarrida (Secretari General CGT-Mar i Ports), Patricia Olascoaga (Psicòlega) i Rosario Polito Rizzo (Associació Intercultural Candombe). I el moderador serà Àngel Bosqued (Fundació Salvador Seguí Catalunya).

Dijous 13, Vivian Ntih (Víctima de tracta), Oriol Barri (Cantautor, col·laborador de Stop Mare Mortum i Casa Nostra, Casa Vostra) i Óscar Cusano (Assemblea d’Aturades i Precàries de CGT-València), moderats per Carmen Jareño (CGT-Metrovalencia), compartiran amb el públic les seues experiències.sobre “El viatge: tres mirades, tres trobades”.

I per a concloure el debat plantejat, es llançarà una pregunta que requereix un posicionament, una praxi i un compromís: “Ens fragmentem o ens unim? Pels codis universals de les cultures populars”. En el debat participaran  Fermín Alegre (Pintor), Amparo Climent (Poeta), Ángel Muñoz (Autor de còmics), Carmen Cercós, La Peluquera (Cantant). I el moderarà José Asensio (Equip Comunicació CGT-PV).

Aquesta edició culminarà amb la Festa que, sota la premisa “5 anys de l’Assemblea d’Aturades i Precàries de CGT-València i 20 anys de les Jornades Llibertàries” comptarà amb les actuacions d’Oriol Barri i de La Peluquera en l’Octubre CCC.

Gabinet de Premsa CGT País Valencià

[Vídeos i àudio] “I els pobles es mouen. Fent cultura, sumant veus” XX Jornades Llibertàries CGT València

[Vídeo] Entrevista sobre les XX Jornades Llibertàries en Ràdio i Televisió del Poble

Fotos: Equip Comunicació CGT-PV

 

 

Comparteix